Поред водитеља, учествовали су:
Г-дин Андреј ФАЈГЕЉ, директор новосадског културног центра
и
Г-дин Драгољуб ЗБИЉИЋ, председник новосадског удружења "Ћирилица"
Позивам вас да разменимо овде утиске о тој емисији.
Па, ево, ја да почнем:
Обзиром да је ретка прилика да се о тој проблематици говори, као и на то да ја живим у иностранству те сам се потпуно случајно нашао пред том емисијом, ја сам првенствено ОДУШЕВЉЕН да је та тематика била у јавном домену.
1.)
Желим да честитам и поздравим водитеља емисије на прилогу који је направио и на томе што је омогућио такву емисију. Критиковао бих га јер нажалост није доследан: целокупна кућа у којој ради је на латиници, поруке које су ишле током емисије су исти биле на латиници. Све то има за консеквенцу да декредибилизује његове исказе о личном ангажовању на заштити у популаризацији ћирилице.
2.)
Разочаран сам поприлично наступом Г-дина ЗБИЉИЋА. За некога који је посвећен тој важној проблематици, те за некога ко има доста животног искуства, овакав наступ ми је деловао, празан, бескористан и промашен. У том смислу истичем причу о тзв лепшем и пријатнијем читањем чирилице у односу на латиницу, из једноставног разлога што такви искази нису били поткрепљени конкретним референцама па су изазвали спрдњу и исмевање. Једини позитиван детаљ је био његов квалитетан одговор једном гледаоцу у студију када је заштитио поштовање српског језика и писма.
3.)
Г-дин ФАЈГЕЉ је имао глобално леп наступ. Пријатан и трезвен младић је конкретним примером показао шта и како треба. Ипак, остало је нешто недоречено односно дискутабилно у његовом исказу. Нешто чега се ја не сећам тачно, па бих волео да неко ко разуме ту нелагодност о којој говорим, обогати ову дискусију.
Поздрав од Банета (Реп. Француска)